top of page

Az esszenciális olajok csodálatos világa

Frissítve: 2020. nov. 28.


Szerintem mindenkinek van kedvenc illata.

Gyermekkoromból emlékszem, amikor kezem ügyébe került egy aprócska üveg rózsaolaj. Hosszú évekig kincsként őrizgettem, illatoltam, illatosítottam magam vele. Azóta is a rózsa illata az egyik kedvencem. A másik pedig az indiai szantálfa. Ezzel is gyermekkoromban találkoztam először, amikor édesanyám ékszeres dobozából kezem ügyébe került egy szantálfa nyaklánc. Hihetetlen, hogy maga a fa milyen hosszan őrzi azt a jellegzetes illatot.


Férjem a mai napig nem érti, miért nem hoznak engem lázba a tömeggyártott parfümök illatai. Egyszerűen nekem túl mesterkéltek. Jobban szeretem a természetes, tiszta illatokat, bár erre csak akkor jöttem rá, amikor találkoztam a terápiás tisztaságú olajokkal. Lehet, hogy ezt a felfedezésem ideje lenne elmondanom neki is. 😁


Imádom, mikor virágzik az orgona, a lilaakác. Olyankor direkt arra megyek, amerre tudom, hogy megtalálhatók ezek a növények, és jó mélyen beszippantom illatukat. Valami fenséges!

Ezért is szerettem bele a bevizsgált, tiszta olajokba. Ha kibontok egy citromos üveget, egyből egy mediterrán citromliget közepén találom magam, a szegfű olaj előhozza a karácsony meghitt hangulatát, és a fahéj…  De ezek csak az én személyes kedvenceim. Mindegyikük egy-egy üvegbe zárt csoda, és élvezeti értékükön felül számos gyógyhatással is bírnak.


Hogy miért?


Kémiai összetételüknek köszönhetően, mert minden kémia. Testünk minden sejtje, szövete és szerve enzimek, receptorok és egyéb fehérjék közreműködésével bontja, építi és módosítja a biológiai molekulák kémiai kötéseit. Az esszenciális olajok is a kémia törvényei szerint működnek, egyedi kémiai felépítésüknek köszönhetőn képesek hatni szervezetünkre. Molekuláik képesek segíteni azokat a sejten belüli folyamatokat, amelyek által életben vagyunk.


Másrészről pedig az olajok épp úgy hatnak életünkre, mint a jóga gyakorlása. Elkezdjük alkalmazni, mert valami fizikai, esetleg mentális problémánk van. Majd észleljük, hogy idegrendszerünkön keresztül segítséget nyújthatnak más területeken is, végső soron segíthetnek minket az önismeret, önfejlesztés útján.


Neked mi a kedvenc illatod?


Namaste13 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

留言


bottom of page