top of page

Erre taníthat a Föld Napja


Emberek vagyunk, a természet része. Szén molekulákból állunk, mint minden élőlény bolygónkon. Ki vagyunk szolgáltatva a környezeti hatásoknak, és környezetünk is ki van szolgáltatva az általunk okozott károknak.

Fontos, hogy felhívjuk mindenki figyelmét sebezhetőségünkre, és arra, mennyire fontos a természet tisztelete, egyensúlyának megóvása, fenntartása.Környezettudatos nevelés az iskolában

A Föld napja sokkal többről is szólhat, mint arról, hogy hulladékból készítünk valami kézműves tárgyat. Használhatjuk arra is, hogy valós leckéket tanuljunk, tanítsunk általa az életről.


A Föld napja legyen ünnepnap!

Tégy valamit másként ezen a napon!

Érezd jól magad együtt a családoddal, és tanuljatok együtt a tudatos létezésről!


Természetesen csodás színek és formák

Jelenlét és hála

A Föld napjának megünneplése önmagában a hála gyakorlása. Ha csak egy dologgal szeretnéd megünnepelni a Föld napját, menj ki a szabadba! Túrázzatok, piknikezzetek, nézzétek meg a napkeltét, vagy naplementét, és töltekezzetek a szépséggel, ami körül vesz. Figyeljétek meg gyermekeddel együtt a gyönyörű színeket, a fák kérgének összetett mintáját, érezzétek a sár tapintását, hallgassátok a madarak énekét, és érezzétek a friss levegő illatát.


A hála gyakorlásának titka, hogy lásd meg a kisebb és nagyobb ajándékokat, amelyek körülvesznek. A Föld napjának ünneplésével háládat fejezheted ki világunk minden természetes szépsége iránt.Együttérzés és bátorság

Szülőként szeretnénk olyan gyermekeket felnevelni, akik képesek az együttérzésre, van bátorságuk kiállni az igazságtalanság ellen, és védeni a sebezhetőket. Az internet korában gyermekeinknek erre végtelen lehetőségük van.


A Föld napja alkalmas arra, hogy beszéljünk a védtelen élőlényekről, amelyeket az emberi tevékenység veszélyeztet. A gyermekek meg fogják találni az utat, hogyan hívják fel a figyelmet a sarki jegesmedvéket, vagy az esőerdőket fenyegető veszélyekre.

Ezáltal önbizalmat nyernek arra, hogy a későbbiekben kiálljanak társaikért, vagy akár küzdjenek a társadalmi igazságtalanságok ellen.


Egyensúlyban Önmagaddal és a természettel

Mértékletesség, egyensúly

Társadalmunk legnyagyobb kihívása az egyensúly megtartása a bőség adta lehetőségekkel szemben.

A Föld népességének nagy részével ellentétben jómódú társadalomban, túlkínálatban élünk. A tudatos életmód számunkra azt jelenti, hogy egy nagyobb jó érdekében lemondunk valamiről még akkor is, ha megtehetnénk, vagy megengedhetnénk magunknak, hogy birtokoljuk. Az egyszerű, fegyelmezett, tudatos életmód megmutatja gyermekeinknek a mértékletességet és az egyensúlyt az életben.Felelősségvállalás

A Föld napja kiváló alkalom arra, hogy tudatosítsuk személyes felelősségünket hatalmas és változatos bolygónk iránt.

Ennek élső fontos állomása, hogy megértsük, tetteink hatással vannak a Föld életére, és a jövő generációjára is. Amikor a gyermek látja, hogy szülei törődnek azokkal az élőlényekkel, amelyek nem közvetlen környezetükben élnek, foglalkoznak olyan emberek életével, akikkel soha nem találkoztak, vagy aggódnak a jövő generációjáért, megtanulja, hogy létezik egy sokkal nagyobb Világ is annál, mint amivel nap mint nap találkozik.


Egész bolygónk hemzseg az élettől, különböző növény- és állatfajok, és emberek élnek világszerte, akikkel soha sem találkozunk személyesen. Mégis, mindazon élőlényekre hatással vannak döntéseink ugyan úgy, ahogy az övék hatással van a mi életünkre. A Föld napja segít megnyitni elménket, hogy meglássuk kapcsolatunkat a világunk más élőlényeivel.


Napról napra kisebb és nagyobb dolgokat teszünk bolygónk megóvására és tiszteletére. Komoly munkát végzel, hogy példát mutass gyermekeidnek, mely hatással lesz a jövő generációira. Tetteid olyan életleckéket adnak gyermekednek, amelyek jobb emberré tehetik őket.


Ünnepeld a Föld napját, ünnepeld az Életet, ünnepeld Magadat!
Szeretnél az elsők között értesülni programjaimról, újabb blog bejegyzéseimről?49 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page