top of page

Jógával a jobb közérzetért: egy kismama története

Frissítve: febr. 12.

Jógaoktatóként mindig örömmel tölt el, amikor a jógaterembe belépve új, lelkes kismamákat üdvözölhetek. kismama aerial jóga magánóra


Az egyik ilyen kismama Anna, aki 40 évesen, lombik programon átesve, várandósan jelentkezett egyéni órára. A teherbeesés előtt minden energiájával a sikeres fogantatással foglalkozott, így nem tudott figyelmet szentelni önmagára, viszont a várandósság alatt szerette volna jobban érezni magát a bőrében.


Anna már az első órákon érezte a jóga jótékony hatását. A lassú, tudatos mozdulatok segítették az ellazulásban, a légzőgyakorlatok pedig lecsendesítették, enyhítették belső feszültségét. A jógateremben töltött idő egyfajta menedéket nyújtott számára a külvilág elől, ahol csak magára és a babára összpontosíthatott.

A heti rendszerességű magánórákon fokozatosan építettük fel Anna kondícióját. A terhességnek megfelelő ászanák (jóga pózok) erősítették a hát- és medenceizmokat, javították testtartását és enyhítették fájdalmait. A relaxációs gyakorlatok segítettek az alvás minőségének javításában és a belső béke megteremtésében. A légzőgyakorlatok nem csak az aktuális feszültségek oldásában, de a szülés, vajúdás támogatásában is segítségére voltak.

Az egyéni jógaóráknak, és az órák között kiadott személyre szabott gyakorlatoknak köszönhetően Anna hétről hétre energikusabbnak, nyugodtabbnak és magabiztosabbnak érezte magát. A testmozgás örömét is ismét felfedezte, olyannyira, hogy a baba megszületése után is folytatta a jógagyakorlást.


Örömmel osztom meg Anna történetét, mert inspiráló példa arra, hogy a jóga bármely életszakaszban hasznos lehet. A várandósság alatt nem csak a fizikai közérzetet javítja, de hozzájárul a lelki harmónia megteremtéséhez, és a babával való kapcsolat elmélyítéséhez is. Ha te is kismama vagy, és szeretnél jobban érezni magad a bőrödben, bátorítalak, hogy próbáld ki a jógát!

Tippek kismamáknak:


  • Válassz olyan jógaórát, amely kifejezetten kismamáknak szól.

  • Kezdd lassan, és fokozatosan növeld a terhelést.

  • Figyelj a tested jelzéseire, és ne erőltesd túl magad.

  • Ha bármilyen egészségügyi problémád van, konzultálj a kezelőorvosoddal a jóga elkezdése előtt.

A jóga csodálatos eszköz a testi-lelki harmónia megteremtéséhez. A várandósság alatt pedig még fontosabb szerepet játszhat a kismama és a baba jóllétében, felkészít a vajúdásra, és a baba érkezését követő időszakra is.


Várlak sok szeretettel!16 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page