top of page

Minden, amit tudnod érdemes a jóga magánóráról

A jóga egyre nagyobb népszerűségnek örvend itthon is, számos csoportos foglalkozás közül választhatsz, így jogosan teszed fel magadban a kérdést, miért érdemes privát jóga órára menni? Mitől jobb, több, mint egy csoportos foglalkozás?

Olvass tovább, elmagyarázom.
Személyre szabottan


Egy jóga magánóra nem csak attól magánóra, hogy ott egyedül, vagy családi óra esetén családoddal vagy jelen, hanem a gyakorlatok is rád, rátok vannak szabva.


A privát jógaóra kiváló módja annak, hogy gondoskodj egészségedről és jó közérzetedről. Ezen az órán a jógaoktató, azaz én csak a Te egyedi igényeidhez és céljaidhoz szabja a jógaórát. Ez egy ideális módja annak, hogy többet tudj meg a jógáról, vagy hogy olyan speciális területekre összpontosíts, mint a rugalmasság, az erő vagy az egyensúly. Vezetlek és motivállak utadon a jógagyakorlásban. Egy privát jógaóra jellemzően 60 perces, felépítése attól függ, éppen mire van szükséged a gyakorlás során. Minden szükséges eszközt biztosítok, hogy biztonságosan és hatékonyan gyakorolhass. A privát jógaórák lehetőséget kínálnak, hogy mélyebbre merülj a jóga gyakorlataiban, személyre szabott figyelemmel és útmutatással minden lépésnél. A privát foglalkozások hatékonyabb fejlődést kínálnak, mint a nagyobb egyéni figyelmet igénylő csoportos órák. A csoportos jógaórákon a jógaoktatók nem tudják biztosítani azt az egyéni figyelmet, amely a tanuló egyéni érdeklődési területeivel vagy céljaival való munkához szükséges. A magánórákkal egyedülálló jógaélményt szerezhetsz, így zökkenőmentesen beillesztheted a jógát az életedbe.


A jóga magánóra ajánlott bárkinek, aki szeretné személyre szabni a jóga gyakorlását, illetve olyan különleges igényei vannak, amelyeket egy csoportos jóga órán nem lehet kielégíteni. Azoknak a kezdőknek, akik szeretnék elsajátítani a jóga alapjait, személyre szabottan tudom elmagyarázni a helyes testtartást és légzéstechnikát, illetve biztonságosan tudom vezetni, korrigálni a gyakorlatokat.

A magánóra ajánlott azoknak is, akiknek valamilyen egészségügyi problémájuk van, és speciális gyakorlatokra van szükségük. Ilyen lehet például az ízületi fájdalom, gerincproblémák, szív- és érrendszeri betegségek vagy krónikus betegségek.

Azoknak is ajánlott, akik szeretnének mélyebbre merülni a jóga gyakorlásában, vagy speciális technikákat tanulni, például a pránájáma (lélegző gyakorlatok), meditációs technikák.

Végül, ha valaki szeretné maximalizálni a jógagyakorlását, vagy keresi a hatékonyabb módját az előrehaladásnak, akkor a magánóra lehet a legmegfelelőbb lehetőség. Az egyéni oktatás során teljes figyelmet szentelek a gyakorlóra, és személyre szabott jógagyakorlatokat állítok össze annak érdekében, hogy a legtöbbet hozhassa ki a gyakorlásából.


Az első alkalom előtt


Első találkozónk előtt egy telefonos konzultáció keretein belül felmérem, mit szeretnél elérni a közös gyakorlással. Kérdésekkel felmérem elképzeléseidet, és felvázolom a megoldási lehetőségeket, amelyeket nyújtani tudok. Akár mozgásszervi problémára, sérülésre keresel megoldást, vagy jóga gyakorlásod megalapozása, fejlesztése, vagy feszültség oldása a célod.


A beszélgetést követően az első személyes alkalom során a jóga gyakorlatai által felmérem aktuális állapotodat, és összeállítom személyre szabott programodat.Óráról órára

Legyen a magánóra személyes, vagy online, találkozóról találkozóra dolgozom ki az adott óra gyakorlatait. Előfordul, hogy a magánórára érkező teljesen más lelkiállapotban van, mint amire előzetesen számítok, ekkor az aktuális probléma, kihívás kerül fókuszba.

A találkozók között házi feladatokat is adok, ezeket is személyre szabottan, a hosszú távú cél elérésének érdekében.

Minden gyakorlat a gyakorlóról szól.


A kiválasztott gyakorlatok, technikák segítsenek abban, hogy jobban érezd magad a testedben, túllépj a korlátaidon, és haladj a célod felé.

Például, ha egy kliens merev törzsizmokkal érkezik, a gyakorlatok hangsúlya az izmok nyújtásán és lazításán lesz, míg egy gyenge tónusú törzsizomzat esetén az erősítés és lazítás kapnak hangsúlyt.


Egy magánóra program nem csak a mozgásról szól. Életmódbeli tanácsokkal, javaslatokkal a kliens teljes életmódján javítunk a hosszútávú fejlődés érdekében.

Mindent olyan ütemben, ahogy az a gyakorlónak megfelel.


Minden privát jógaórát gondosan, a gyakorló egyéni igényeinek és vágyainak megfelelően tervezek meg. A meditációs és relaxációs gyakorlatok, a pránájáma és testgyakorlatok intenzitása és üteme mind testreszabottak, hogy támogassák a gyakorló útját. Az egész óra egy jól átgondolt, kiegyensúlyozott óra, amely az elejétől a végéig összetartó élményt hoz létre, amely a gyakorló egyéni gyakorlásában gyökerezik.


Várlak sok szeretettel!


16 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page