top of page

Otthon Corona idején - 2. hét

Frissítve: 2020. okt. 30.

Konklúzió: köszönjük szépen, jól vagyunk!Már teljes létszámban a csapat itthon, és még mindig boldogak vagyunk. Persze vannak hullámhegyek és völgyek, de az alapszabályok lefektetésével és betartásával nagyon jól tud működni a már nem kiscsapat.

A hét ritmusa


A hétfő szürke. Nehezen indul a hét. Emma nehezen ül le tanulni, Ottó nehezen fogad szót, Lujzi meg Lujzi. Imádtam a pillanatot, amikor hétfőn este a férjem arcán észrevettem azt a bizonyos idegességet, amit én érzek minden áldott nap, amikor ő későn ér haza a munkából, és az egész napot én vezénylem le a gyerekekkel. Most végre megértette, miért vagyok sík ideg olyankor, hehe. A kedd már jobb, de azért van nyűgölődés, este pedig a "Még csak kedd van?" kérdés. Igen, még csak kedd, de nyugi, belejövünk, és pillanatok alatt eljön a hétvége. Valóban. Szerdára rendeződünk, a csütörtök csak úgy elillan, és már itt is van a péntek. Hiába vagyunk itthon mindannyian, a hétnek megadjuk az ívét pont úgy, mintha mindenki rendesen végezhetné a dolgát. 


A hétvége pont úgy a pihenésről szól, mint eddig. Annyi változott, hogy később kelünk hétköznap. Ezen kívül van napirend, mindenkinek más- más, vannak elvégzendő feladatok, mindenkinek más- más.


Hangulat


Fontosnak tartom, hogy a gyerekek ezt az időszakot jól éljék meg. Szeretetben, biztonságban érezzék magukat. Na ez az, ami miatt múlt hétvégén én annyira lerobbantam, mert egyedül tartani a hátországot embert próbáló feladat. De már ketten vagyunk. Így egy csomó munka lekerült a vállamról, volt énidőm a héten, nem is egyszer. Nyugiban tarthattam a jógaóráimat, részt vehettem meditációs foglalkozáson, és ami a legnagyobb örömöt okozta számomra, elmentem futni, nem is akárkivel, hanem Emmával. És nagyon élveztük! Újra van erőm, látom a jót, lepereg a rossz.


Felfrissültek baráti kapcsolatok, sőt, végre vettük a fáradtságot, és összehoztunk egy video beszélgetést is a barátnőimmel. Nagyon élveztük. Kell a léleknek a számára kedves emberek hangja, látványa. És persze a közös okoskodás élménye.


A héten jártak nálunk unikornisok, űrlények, volt házi snowboard verseny, és még sok minden más. Olyan kreatív szerepjátékokat találnak ki a gyerekek együtt, hogy szinte rájuk sem ismerek, ők valóban a mi gyermekeink? Sokkal kevesebbet vitatkoznak, persze az nem jelenti azt, hogy eltelik egy nap civakodás nélkül! És sokkal szívesebben tartják be az alapszabályokat. Egyáltalán nincs sok, de azokat eddig minden alkalommal el kellett nekik ismételni...


Ami viszont kimaradt: különböző házi ügyességi és fejlesztő játékok, kovászolás és pékáruk sütögetése. Van itthon elég játék, amiket végre elő is vesznek, nekem pedig van három cuki kovászkám, épp elég őket életben tartanom.

És mi van velünk, szülőkkel? Minden este hálát adunk, hogy ilyen jó életünk van. Nekünk ez az időszak ajándék.


Bárcsak mindenki így élhetné meg!


Namaste
u.i.: 

Meg kell említenem az időjárást. A hét elején három napon keresztül esett a hó. Igen, március közepén! És mint fanatikus hórajongók, küldtük is a gyerekeket a hóesésbe. Hótaposó nélkül...

u.i.2.:

És örülök, hogy a kijárási korlátozással legalizálták az egészségügyi sétáinkat. Eddig totál kamikáze partizán családként róttuk az utcákat egymagunkban, és mindig bennem volt a kérdés, hogy ezt most vajon szabad? Igen, szabad, sőt!

u.i.3.: 

Lujzi péntek reggel (8 hónaposan) felállt! Nem tudom, hogy az unikornisok, az űrlények, vagy apaisten inspirálták, vagy csak egyszerűen Lujzi az Lujzi?

2 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page