top of page

A jóga és én

Kapcsolatom a jógával még középiskolás éveimre vezethető vissza. Amolyan lázadó kockaként írnám le akkori önmagam, bár a lázadási hajlam és kocka gondolkodás ma sem áll távol tőlem.

 

Hogy ez mit is akar jelenteni? Azt, hogy egészen érettségiig kitűnő tanuló voltam, de nem vetettem meg a jó bulikat sem. Feszegettem a határokat, és mint egy igazi kamasz, kerestem Önmagam, helyemet a világban.

 

Tehát az első találkozás: akkoriban szülővárosomban még csak a nagyon elvont, ezoterikus sznob felnőtt arcok foglalkoztak önismerettel, vagy a jóga valamelyik formájával, így nem volt lehetőségem csatlakozni valamilyen csoporthoz.

 

Viszont könyvespolcunkon ott ékeskedett Dr. Vígh Béla Jóga és tudomány című könyve. Huuu, jóga, tudomány? Erre nagyon rákapott a lázadó kocka elmém. Főleg amikor édesanyám közölte, hogy az valószínűleg édesapám könyve volt. Na ez az info még vonzóbbá tette számomra a könyvet és annak tartalmát, hiszen apukám 13 éves korom óta nem él közöttünk, így minden, hozzá fűződő dolog sokszoros értékkel bírt. Tehát elkezdtem autodidakta módon egy könyvből elsajátítani az ászanák (testgyakorlatok) kivitelezését.

Egyetemista koromban jött a második szint, ez is édesanyámhoz köthető. Elment egy kedves barátnőjével jógatáborba. Kitörő lelkesedéssel mesélte, milyen szuper jógaoktató tartotta a tábort, ráadásul Pesten van stúdiója, menjek el hozzá jóga órára. Hát így ismerkedtem meg Bálint Jánossal, és a hatha jógával. Bálintnál mélyítettem tudásom mindaddig, míg el nem hagytam fővárosunkat.
 

Kezdetben rendszeres jógagyakorlóvá váltam, majd egy idő után éreztem, hogy ez valami több, szeretnék ezzel mélyebben foglalkozni, sőt, tudásomat másoknak is átadni. Így belevágtam és elvégeztem első jóga oktatói tanfolyamot. Egészen második várandósságomig rendszeres gyakorló és oktató voltam, majd jött a dolgozó anya szerepkör, ami éveken keresztül háttérbe szorította az Önfejlesztés útját.

 

Miben van segítségemre a rendszeres gyakorlás?

Testi szinten: szép tartás, egészséges izomzat, ízületek mozgékonysága.

 

Érzelmi és lelki szinten: önbizalom és a világba vetett bizalom megerősödése, önmagam értékeinek felismerése, önmagam elfogadása.

 

Végül a kedvenc idézetem az Isa Upanisadból:

 

"... Sötétségbe buknak a nem tudásnak hódolók,

de nagyobb sötétbe a tudást csak kóstolók"

 

Tehát ha egyszer belekezdesz, nem szabad abbahagyni!

Hosszú évek tapasztalataival és tanult tudásommal segíthetlek Téged az Önismeret útján a jóga és meditáció eszközeivel. 

arany36_04158.jpg
1.png
BT3A0011.jpg

Órák

A jógagyakorlatok a maguk teljességében fejtik ki hatásukat, megteremtik a test, a szellem, a tudat és a lélek egyensúlyát. Szeretettel várlak aerial jóga és meditáció foglalkozásaimon Győrújbaráton!

sp_06206.jpg

Online programok

Az utóbbi években jelentősen megnőtt az igény az online anyagok iránt, így jóga és meditáció tanfolyamok formájában találod tudásom javát az online térben. Kattints a kurzusokért a webáruházban!

bottom of page