top of page
Szerző képeHoffer Eliza

Az alfa-pinén illatai

Az alfa- pinén adja a tűlevelűek jellegzetes illatát, de nem csak ezekben a növényekben található nagy mennyiségben.



Mi az az alfa-pinén?


Egy monoterpén alkén, azaz pontosan 10 szénatom és 16 hidrogénatom alkotja. Igazoltan gyulladáscsökkentő, és antimikrobás hatással bír, emellett támogatja a memóriát.

A legújabb kutatási eredmények alapján az alfa-pinén a bőr és a száj egészségét támogató előnyökkel is járhat, és támogathatja az immunrendszer és a légzőrendszer megfelelő működését.


Kísérleti kutatások szerint az alfa-pinén segíthet abban, hogy a fogíny, a fogak és a száj tiszta és egészséges legyen, helyileg alkalmazva az érintett területen.


Az alfa-pinénben gazdag illóolajok közül sok kiválóan támogatja a bőr egészségét. Kísérleti tanulmányok azt sugallják, hogy az alfa-pinén segíthet a bőr egészséges megjelenésében, és csökkentheti a foltok megjelenését helyileg alkalmazva.


Mely illóolajokban található nagy mennyiségben?


Az atlasz cédrus, rozmaring, tömjén, ciprus, boróka bogyó, fenyő élék és az olasz szalmagyopár illóolajok elsődleges kémiai alkotóeleme, de a vadnarancsban vagy az édeskömény illóolajában is megtalálható.


Ez az illóolajokban található egyik leggyakoribb monoterpén a legújabb kutatási eredmények szerint nem csak kellemes „fenyő” illatot kínál, hanem fefelős számos illóolaj használatával járó egészségügyi előnyért is.


Illatos napot!




363 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page