top of page

A citronellol illatai

Ez a monoterpén alkohol a citronella, a rózsa és a geránium illóolajainak fő alkotóeleme. Kemotípusuktól függően a rózsa illóolajának akár 55%-át is alkothatja. A rózsa és a geránium különleges, virágos illatáért és jótékony hatásáért nagyban felelős.Monoterpén alkohol: tíz szénatomot tartalmazó vázhoz egy -OH, azaz alkohol funkciós csoport kapcsolódik.

A monoterpén alkoholok jellemző tulajdonságai:

Aromatikusan: pihentető illat, aggodalom, szorongás enyhítése

Bőrön: rovarűző hatás, tisztító tulajdonságok, fiatalos, egészséges bőr

Belsőleg: keringési rendszer támogatása, idegrendszer nyugtatása


A citronellolt a bőr- és hajápoló tulajdonságai, rovarűző hatása, valamint a megfelelő sejtműködést támogató hatása miatt vizsgálták.

A rózsa és geránium illóolajok népszerűek a bőr és hajápolásban, nem véletlenül: tudományos vizsgálatok igazolták, hogy a citronellol hozzájárul az egészséges és tiszta fejbőr fenntartásához.

  • Egészséges, csillogó haj érdekében érdemes néhány csepp geránium illóolajat keverni samponodhoz vagy haj kondicionálódhoz.

  • Bőröd hidratáltságának megőrzéséhez, és enyhe bőrproblémák csökkentéséhez adj néhány csepp rózsa illóolajat testápolódhoz.

A citronella illóolaja első sorban rovarűző hatása miatt ismert. Kutatások eredményei igazolták, hogy ez a hatás nagyban citronellol tartalmának köszönhető. Ez a rovarűző hatás a geránium illóolaj esetén is elmondható.

  • A rovarok távoltartásához párologtass geránium vagy citronella illóolajat az ajtók és ablakok közelében. Bőrön is alkalmazhatod, mielőtt szabadtéri tevékenységbe kezdesz.

Kutatási eredmények igazolják a citronellol sejtmőködésre gyakorolt jótékony hatását.

  • Adj néhány csepp geránium illóolajat reggeli italodhoz, hogy megtapasztald egészségvédő hatását.

Bár elsősorban a citronella illóolaj fő alkotójaként és jó rovarűző hatásáért ismert, kutatási eredmények igazolják, hogy a citronellol számos egészségmegőrző hatással rendelkezik.

Érdemes a rózsa és a geránium illóolaját bevezetni a mindennapi bőrápolásba, hajápolásba, és ne feledkezz meg a geránium illóolaj rovarűző és sejtműködést támogató hatásáról sem!

Illatos napot!Megjegyzés:

A cikkben szereplő állításokat gyógyszerészeti hatóságok nem hagyták jóvá. Ez a termék nem szolgál bármely betegség diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére.


Forrás: doterra.com

142 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Komentarze


bottom of page