top of page

Az alfa-pinén illatai

Az alfa- pinén adja a tűlevelűek jellegzetes illatát, de nem csak ezekben a növényekben található nagy mennyiségben.



Mi az az alfa-pinén?


Egy monoterpén alkén, azaz pontosan 10 szénatom és 16 hidrogénatom alkotja. Igazoltan gyulladáscsökkentő, és antimikrobás hatással bír, emellett támogatja a memóriát.

A legújabb kutatási eredmények alapján az alfa-pinén a bőr és a száj egészségét támogató előnyökkel is járhat, és támogathatja az immunrendszer és a légzőrendszer megfelelő működését.


Kísérleti kutatások szerint az alfa-pinén segíthet abban, hogy a fogíny, a fogak és a száj tiszta és egészséges legyen, helyileg alkalmazva az érintett területen.


Az alfa-pinénben gazdag illóolajok közül sok kiválóan támogatja a bőr egészségét. Kísérleti tanulmányok azt sugallják, hogy az alfa-pinén segíthet a bőr egészséges megjelenésében, és csökkentheti a foltok megjelenését helyileg alkalmazva.


Mely illóolajokban található nagy mennyiségben?


Az atlasz cédrus, rozmaring, tömjén, ciprus, boróka bogyó, fenyő élék és az olasz szalmagyopár illóolajok elsődleges kémiai alkotóeleme, de a vadnarancsban vagy az édeskömény illóolajában is megtalálható.


Ez az illóolajokban található egyik leggyakoribb monoterpén a legújabb kutatási eredmények szerint nem csak kellemes „fenyő” illatot kínál, hanem fefelős számos illóolaj használatával járó egészségügyi előnyért is.


Illatos napot!




330 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page