top of page

BĂĄrcsak minden gyermekem harmadiknak Ă©rkezhetett volna – 3. rĂ©sz

FrissĂ­tve: 2020. dec. 8.

Az elsƑ szĂŒlƑszoba. 



Igen, mind hĂĄrom gyermekem kĂłrhĂĄzban szĂŒletett, a harmadik Ă©rkezĂ©sĂ©ig nem is gondolkodtam mĂĄs lehetƑsĂ©gen.


ElsƑ gyermekemnĂ©l a "boldogok a tudatlanok" elvet követve nem nagyon kĂ©szĂŒltem a szĂŒlĂ©sre. JĂĄrtam kismama jĂłgĂĄra, de a vĂĄrandĂłssĂĄg utolsĂł hĂłnapjaiban költöztĂŒnk kĂŒlföldre, egĂ©sz pontosan NĂ©metorszĂĄgba, Ă­gy minden szĂŒlĂ©sfelkĂ©szĂ­tƑrƑl lemaradtunk, csak az utolsĂł alkalmakra tudtunk csatlakozni. Azzal tisztĂĄban voltunk, kb. hogy fogok kinĂ©zni, ha jönnek a valĂłdi fĂĄjĂĄsok. Elvileg... Mert Ă©n nem Ășgy mƱködök, mint az ĂĄtlag. SĂșlyos vashiĂĄnyom alakult ki a vĂĄrandĂłssĂĄg vĂ©gĂ©re, Ă­gy infĂșziĂłs kezelĂ©seket kaptam. Fogadott szĂŒlĂ©sznƑnk nyugtatott, addig nem indul be a szĂŒlĂ©s, mĂ­g a vĂ©rkĂ©pem helyre nem ĂĄll. És milyen igaza lett! Az utolsĂł kezelĂ©sem a kiĂ­rt nap elƑtt pĂĄr nappal volt. A kezelĂ©s vĂ©gĂ©n egy csepp vĂ©rbƑl megĂĄllapĂ­tottĂĄk a nƑgyĂłgyĂĄszati rendelƑben, hogy rendben vagyok, hemoglobin szintem elĂ©rte a normĂĄl tartomĂĄny aljĂĄt. Szuper, öröm, szĂŒlhetek! És Ă­gy is lett, mĂĄsnap este valami elindult, majd folytatĂłdott következƑ nap.


Olyannyira, hogy kĂ©sƑ este hĂ­vtuk is  szĂŒlĂ©sznƑnket, hogy helyzet van, 5 percesek a fĂĄjĂĄsok. OK, OK, ĂŒljek be egy kĂĄd meleg vĂ­zbe, hĂĄtha csak jĂłslĂł fĂĄjĂĄsok, hisz beszĂ©lni, mosolyogni mĂ©g tudok. JĂł. KĂĄd, meleg vĂ­z, nagyon nem Ă©lvezem, a fĂĄjĂĄsok sem enyhĂŒlnek, Ă©s kĂŒlönben is, Ă©rzem, hogy valami törtĂ©nik velĂŒnk. Így autĂłba pattantunk, irĂĄny a kĂłrhĂĄz, randi a szĂŒlĂ©sznƑvel. MegvizsgĂĄlnak, de szkeptikusak, nem hisznek nekem. Haza akarnak kĂŒldeni, de vizsgĂĄlat közben elfolyik a magzatvĂ­z. Na ez mĂĄr valami. Kismama marad a kĂłrhĂĄzban, adnak valami fĂĄjdalomcsillapĂ­tĂłt, hogy aludni tudjak, mert mĂĄsnap akciĂł lesz. De nem, a fĂĄjdalomcsillapĂ­tĂł semmit nem hat, pĂĄr Ăłra mĂșlva Ășjra telefon, megĂ©rkezik a szĂŒlĂ©sznƑnk, Ă©s az addig hazakĂŒldött fĂ©rjem is. Újabb vizsgĂĄlat, Ă©s igen, itt valĂłban beindult valami, de a fĂĄjĂĄsok, na azok nem elĂ©g erƑsek. MĂ©hszĂĄj Ă©rlelƑ, majd sĂ©ta. Na az meghozta a hatĂĄsĂĄt, fĂĄjĂĄsok is alakultak, a mĂ©hszĂĄj is kezdett visszahĂșzĂłdni.


SzĂ©pen alakultak a dolgok, de a szĂŒlĂ©sznƑnk aggĂłdott, hogy a vĂ©rszegĂ©nysĂ©g miatt nem bĂ­rnĂĄm a vĂ©gĂ©t, Ă­gy epidurĂĄlis Ă©rzĂ©stelenĂ­tĂ©st rendelt nekem. Jöttek az aneszteziolĂłgusok, bevezettĂ©k a csövet a gerincembe, fĂ©rjem kezĂ©be nyomtĂĄk az adagolĂłt, Ă©s itt valami megakadt. BĂĄr szĂĄmomra csodaszĂ©p szĂ­nessĂ© vĂĄlt a vilĂĄg, hihetetlen nyugalom ĂĄrasztott el, de bĂ©bikĂ©m is ĂĄtvette a chill Ă©rzĂ©st, megtorpant, visszavonulĂłt fĂșjt. Ajajj, Ă©n ott benyugtatĂłzva nem aggĂłdtam egy cseppet sem. MĂ©g akkor sem, amikor kedves segĂ­tƑnk egy tankönyvvel a kezĂ©ben tĂ©rt vissza hozzĂĄnk, hisz totĂĄl tanĂĄcstalan volt ebben a helyzetben. Baba bent pihen, anya kint semmit nem Ă©rez, csak vigyorog. Majd jön az ĂŒgyeletes szĂŒlĂ©sz orvos (nƑ), megvizsgĂĄl, közli, hogy itt az idƑ, tolĂł fĂĄjĂĄsok következnek, toljak, amikor szĂłl. Azaz akkor, amikor lĂĄtja a rĂĄm kapcsolt gĂ©prƑl, hogy nekem fĂĄjĂĄsom van.


Jaaj, na ez bizarr. Úgy szĂŒlni, hogy semmit, de semmit nem Ă©rzel az egĂ©szbƑl. MĂ©g azt sem, hogy a doktornƑ felĂŒlrƑl, a mellkasom irĂĄnyĂĄbĂłl segĂ­t a babĂĄmnak elindulni a kĂŒlvilĂĄg felĂ©. De vĂ©gig csak egy valami hajtott, legyĂŒnk ezen tĂșl, mindannyian egĂ©szsĂ©gesen. És Ă­gy lett. BĂĄr egyĂĄltalĂĄn nem voltam ura a helyzetnek, sƑt, a totĂĄl Ă©rzĂ©stelensĂ©g miatt kicsit mintha kĂŒlsƑ szemlĂ©lƑkĂ©nt lettem volna jelen elsƑ gyermekem szĂŒletĂ©sĂ©nĂ©l, nekem egyetlen dolog szĂĄmĂ­t, hogy mindannyian egĂ©szsĂ©gesen, szövƑdmĂ©nyek nĂ©lkĂŒl, boldog csalĂĄdkĂ©nt hagytuk el a szĂŒlƑszobĂĄt.


TudjĂĄtok, soha, egy percre sem Ă©reztem emiatt hiĂĄnyĂ©rzetet, sƑt, egy vicces, börleszk jelenetkĂ©nt tekintek vissza erre az esemĂ©nyre.


HĂĄt valahogy Ă­gy Ă©rkezett közĂ©nk elsƑ kincsĂŒnk, mĂĄr amennyire emlĂ©kszem Ă­gy hĂ©t Ă©v tĂĄvlatĂĄbĂłl :)


Peace, love 💕


64 megtekintés0 hozzåszólås
bottom of page