top of page

6 Babaváró ajándékötlet - a pelenkatortán túl

A várandósság, az a bizonyos 9 hónap a felvezetője, a születés maga a beavatása valami újnak, egy család születésének.

Babaváró party-k, tejfakasztó bulik. Pelenkatorta, 10. kissapka, popsitörlők, fürdőlepedők, plüsshalmazok. Egy új élet születésénél az új jövevényre irányul minden fókusz, pedig az egész család életében is nagy változások történnek az új családtag világrajövetelének pillanatában.


babaváró party
Babavárás


Szeretnéd barátként, rokonként, segítőként támogatni az újszülött családot, az anyukát? Szeretnéd, hogy érezze, ő is fontos ebben a történetben?

Neked szeretnék néhány ötletet adni, hogyan teheted ezt meg:


Segítség kupon

Amolyan segítség felajánlás. Ha tudod, hogy miben tudsz segítséget nyújtani, lehet konkrét tartalma is. Lehet ez egy jó beszélgetés kellemes tea mellett, egy közös séta, egy kozmetikus/ manikűrös/ fodrász/ masszázs kupon, amikor te figyelsz a babára, vagy elkíséred az anyukát.


Tea válogatás

A gyermekágyas időszakban minden jó, ami meleg. Ha tudod, hogy az újszülött anyuka kedveli a finom teákat, érdemes egy kellemes válogatást összeállítanod, természetesen szoptatós anyukáknak ajánlott készítményekből.


Komatál

Tudtad, hogy egészen a '80-as évekig Magyarországon is élő hagyomány volt a komatál? Amikor a közösség asszonyai tápláló ételeket vittek az újszülött anyukának?

Tudom, a fagyasztó és a mikró is megteszi, de te is tudod, milyen jól esik valakinek, amikor a kedvenc ételét direkt neki készítik el szívvel, lélekkel. Ez az étel nem csak a testnek, de a léleknek is táplálék.

Ebben kérhetitek gyermekágyas segítő, dúla közbenjárását is, aki nem csak a komatál rendszer megszervezésében segít, de receptekkel is ellát titeket.


erőleves szülés után
Tápláló erőleves

Melegség

Bármi, ami meleg. Étel, ital, ruhanemű, vidámság, nevetés. Tényleg bármi. Akár ajándékozhatsz egy fürdőbombát gyermekfelügyelettel. De egy csinos köntös is nagy örömet tud okozni.


Online regeneráló foglalkozásra

Tévhit, hogy az első hat hétben az újszülött anyának csak feküdnie szabad. Igaz, hogy sok pihenésre van szüksége, de célzott gyakorlatokkal támogatható a szülés utáni regeneráció folyamata már akár a szülés után 1 héttel is. Császármetszés esetében szintúgy, mint hüvelyi szülés után. Könnyed gyermekágyas videótáram kimondottan a szülés utáni hetekre, hónapokra szól.


Gyermekágyi segítő

Gyakran az újszülött anyukának nincs másra szüksége, mint egy szakavatott, megértő, támogató segítőre.

Ha kell hallgat, ha kell tanácsot ad. Segít a napirend kialakításában, szoptatással kapcsolatos kérdések megválaszolásában. Tippeket adhat a babaápolás, és regenerációs lehetőségek terén.


Fordulj hozzám bátran, ha segítségre van szükséged!

Gyermekágyas anyukáknak szóló szolgáltatásaimról itt olvashatsz.


Egy gyermekágyas tervező is hasznos ajándék lehet, itt tudod letölteni.


Ne félj kilépni a pelenkatorta, popsitörlő, kissapka világából! A kisbabát nem az őt körülvevő tárgyak, hanem a róla gondoskodó emberek teszik boldoggá.

Ha anya boldog, az egész család boldog. Támogasd az anyát, hogy boldoggá tedd a babát!








48 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page