top of page

Kinek ajánlom a gyermekágyi regenerációt?

Egy gyermek születésével új anya is születik.

Bár a gyermekágyi időszak nem ér véget a baba érkezését követő hat hét után, mégis ez az időszak, az első hetek nagy lenyomatot hagynak az anya és a baba, valamint az egész család életében. Fontos az anya érzelmi támogatása. Az a tudat, hogy nincs egyedül, hogy van, aki meghallgatja, meghallja, hogy van, akinek őszintén mesélhet örömeiről, kihívásairól.


anya baba

A gyermekágyi regeneráció egy folyamat, amely az anya igényeihez igazodik. Egy összetett rendszer test- és légzőgyakorlatokkal, életviteli tanácsokkal, táplálkozási ajánlásokkal. Semmi sem kötelező, de minden megengedett, ami az anyának jól esik.

Fókuszban az anya testi és lelki jólléte áll.


Szülés után testünk öngyógyító folyamata az első 6- 12 hétben a legaktívabb. A lágy gyakorlatokkal támogatjuk ezt az időszakot, erőltetés mentesen. Természetesen ha már pár hónap vagy év telt el a szülés után, akkor sem késő elkezdeni a regeneráció folyamatát, a lágy, kezdeti gyakorlatokat könnyen be tudod építeni a hétköznapokba.

A későbbiekben természetesen lehet mélyíteni a gyakorlatok intenzitását, növelni azok hosszát aktuális állapotodnak megfelelően.


Légy hálás magadnak, testednek, hogy világra hozott egy új csodát, és légy türelmes, adj időt magadnak, hogy megszokd új életed!


Ebben is segít a szülés utáni regeneráció folyamata.


Havonta tartott szülés utáni regeneráció alapjairól szóló workshopomra itt tudsz jelentkezni:


Ha személyre szabott figyelemre van szükségek, foglalj időpontot személyes vagy online konzultációra!


Szeretettel:



5 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page