top of page

Bárcsak minden gyermekem harmadiknak érkezhetett volna – 1. rész

Frissítve: 2020. dec. 8.

Megérkezett, harmadik gyermekünk megszületett 😍. Amilyen nagy meglepetés volt a fogantatása, a várandósság kilenc hónapja alatt annyira természetessé vált, hogy bizony, nagycsalád leszünk.



Őszintén szólva, ez volt életem legproblémamentesebb terhessége, és legkönnyebb szülése. Pedig 7 évvel idősebb lettem az első gyermekem születése óta, a két gyermek és munka mellett nem mondhatnám, hogy túl sok időm maradt magammal foglalkozni. Mégis, az eddigi tapasztalatok segítettek abban, hogy az esetleges problémákat megelőzzem, vagy ha már bekövetkezett, megfelelően kezeljem.


Azt már tudom, hogy vizesedésre, enyhe vércukorszint és vérnyomás emelkedésre hajlamos vagyok. Első és második várandósságom alatt annyira felvizesedtem, hogy az utolsó hónapokban a saját barátnőm sem ismert fel 😲. A vérnyomásom is megemelkedett, a második várandósság alatt annyira, hogy vérnyomáscsökkentőt kellett szednem. A harmadikkal pedig volt egy kis vizesedés, egy kis vérnyomás emelkedés de egyik sem volt olyan mértékű, hogy orvosi kezelést igényelt volna. Már ismertem testem jelzéseit, és volt egy új eszköztáram, amit be tudtam vetni a problémák elkerülésére, kezelésére.


A vizesedés és emelkedett vércukor szint ellen napi háromszor ittam 1-2 csepp citrom illóolajat vízben elkeverve. Ez segítette a vesém és májam működését, így kevésbé vizesedtem, és a vércukor szintemet is kordában tudtam tartani. Így a citrom íze és illata állandó segítőmmé vált. Imádtam.


Mikor pedig a nyolcadik hónap környékén szépen alattomosan alkalmanként el kezdett felkúszni a vérnyomásom annak ellenére, hogy a citrom olaja a vérnyomás alacsonyan tartásában is segítség lehet, egy kimondottan vérnyomáscsökkentő olajkeveréket, a Balance névre hallgató készítményt használtam, amely szinte egyből hatott. 1-2 cseppet kentem mellkasomra a szívem fölé, így elkerültem a gyógyszer szedését. Juhéé.


Azt nem tudom, mi lett volna, ha nem alkalmazom az olajokat, mert hát ugye ugyanazt a terhességet nem tudom megismételni, de az előző tapasztalataim alapján sokkal nehezebben bírtam volna, főleg a végét, hiszen sajnos normál állapotban sem jól tűröm a meleget, és előző két terhességem alatt a vizesedés teljesen eltorzította az arcomat is szülés előtt. Most meg? Szinte vékony bokával, az eddigiekhez képest legalább 5 kilóval könnyebben sasszéztam a szülőszobára. Jó, azért ne legyenek illúziók, a jeggyűrűmet pár hónapja már nem tudtam magamra erőltetni 😄.


Kíváncsi vagy a folytatásra? Hamarosan érkezik.

Namaste


24 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page