top of page

6 ok, amiért nem meditálsz


A meditáció a gondolkodó emberrel egyidős tudás, melyet az ókori bölcsek, guruk és jelenünk szellemi vezetők előszeretettel alkalmaznak. Bár számukra a meditáció a megvilágosodáshoz vezető út, a 21. századi ember számára egy szellemi rekreációs eszköz, mely az elme elcsendesítése által segít megismerni testünket, önmagunkat, és a világot magunk körül.



Az elmefolyamatok kikapcsolásával az idegrendszer és a test ellazul, ezáltal elérhetjük a béke állapotát. A meditáció gyakorlásával egy rendezett, kreatív, kiegyensúlyozott elmeállapot jön létre. Ezen állapot elérésében több technika is segítségünkre lehet.


Gyakran neki sem állunk a belső munkának, hiszen egész életünk során úgy kondicionálódunk, hogy problémáinkra első sorban külső segítséget keresünk.


"Tegyük fel, hogy létezik egy olyan pirula, amelyből csupán naponta egyet kell bevenni ahhoz, hogy csökkenjen belső feszültséged és elégedettebb lehess. Elkezdenés szedni?

Most azt is tegyük fel, hogy a pirulának csomó mellékhatása van, melyek mindegyike pozitív: magabiztosabb és empatikusabb leszel tőle, jobban fogsz bízni másokban, sőt még a memóriát is fejleszti.

És végül tételezzük fel, hogy ez a pirula teljesen természetes eredetű, és ingyen hozzájuthatsz.

Elkezdenéd szedni?

Nos, ez a pirula valóban létezik. Nem más, mint a meditáció."


Jonathan Haid - pszichológus szavai



online meditáció


Most jöjjön hat általános ok, amiért úgy gondolod, nincs szükséged a meditációra



1.Teljesen rendben van az életed

Mind érzelmileg, mind testileg és anyagilag az életed minden területe sínen van, teljesen elégedett vagy, rendezettek kapcsolataid, szereted a munkád, amiben sikeres is vagy. Ott és úgy éled életed, ahol és ahogyan Te szeretnéd. Tehát totál rendben vagy.


2.Kicsattansz az egészségtől

Semmid nem fáj, sem fizikai, sem lelki tüneteid nincsenek, évek óta nem látott orvos, nincs szükséged soha semmilyen gyógyszerre. Röviden: teljesen egészséges vagy.


3.Kiváló a memóriád

Soha semmit nem felejtesz el, kiválóan emlékszel minden szüséges információra. A határidő naplód nélkül is észben tudod tartani teendőidet, sőt, a bevásárló listát is megjegyzed.


4.Könnyeden éled a hétköznapjaidat

Semmi feszülétság, semmi probléma, kihivás, csak repkedsz az életben, gondtalanul élsz, teljes megelégedettségben. Az eléd gördölő akadályokat is játszi könnyedséggel elhárítod, minden esetben teljes bizonyossággal ismered a helyes megoldást.


5.Stresszmentes életet élsz

Nem hatnak rád a külvilág eseményei, nem okoznak benned feszültséget a veled szemben támasztott elvárások. Soha nem vagy feszült, gondterhelt.


6.Nincs rá időd

Nincs naponta 10 perced, hogy elcsendesedj, hogy figyeld a légzésed, hogy megfigyeld magadat, reakcióidat a téged körülvevő eseményekre. Folyton nyüzsögsz, zizegsz, meg sem állsz.



"Csendesítsd el az elmét, és a lélek beszélni fog."

Buddha idézet



Ha ezek után úgy gondolod, mégis érdemes lenne meditálnod, nézz körül programjaim között itt: www.hoffereliza.hu/arany36, és jelentkezz meditációs tanfolyamomra, amely online és személyesen is elérhető.

Ha egyéni támogatásra van szükséged, írj üzenetet: www.hoffereliza.hu/kapcsolat, és megbeszéljük hogyan, miben segíthetek.


Szép napot!






58 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page